Ciasto:
25 dag białego sera
25 dag mąki
25 dag margaryny
Farsz:
25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
10 dag sera żółtego
2 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
1 łyżka śmietany
1 łyżka majonezu
Szczypta ulubionych suszonych ziół
Pieprz cytrynowy
Serowe pierożki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5-6 mm i pociąć na kwadraty lub koła. Na każdy placuszek nałożyć porcję farszu i zlepić pierogi. Piec w 180 stopniach do zrumienienia ciasta.
2.Farsz: Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami.
Komentarze