Serowe pierożki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zachwycają swoim smakiem!

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag białego sera
    25 dag mąki
    25 dag margaryny

    Farsz:
    25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
    10 dag sera żółtego
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 surowe jajko
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka majonezu
    Szczypta ulubionych suszonych ziół
    Pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki

Serowe pierożki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5-6 mm i pociąć na kwadraty lub koła. Na każdy placuszek nałożyć porcję farszu i zlepić pierogi. Piec w 180 stopniach do zrumienienia ciasta.
  • 2. Farsz: Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować