Serowe paszteciki z pieczarkowym nadzieniem

4.49 (190 ocen)

  • 60 min

Paszteciki są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu .

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g mąki
    250 g twarogu
    250 g masła
    1 żółtko jaja
    2 łyżki śmietany
    Sól
    300 g pieczarek
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Paszteciki

Serowe paszteciki z pieczarkowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielony ser , mąkę , masło , żołtko i sól zagniatamy . Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę . Opłukane pieczarki kroimy drobniutko , smażymy na patelni , doprawiamy do smaku . Z ciasta wykrawamy kwadraty o boku 6x6 cm , nakładamy po łyżeczce farszu . Składamy ciasto na pół , przyciskamy brzegi widelcem . Paszteciki pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut do zrumienienia .

Porady

Paszteciki możemy zrobić z innym farszem , np. mięsnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować