Serowe oponki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tylko te i żadne inne!

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg sera białego półtłustego
    0,5 kg mąki
    0,5 kostki margaryny
    Łyżeczka sody
    1 jajko
    1 szkl. cukru

Serowe oponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić. Wszystkie składniki razem połączyć i wyrobić gładkie jednolite ciasto. Podzielić na części. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać kółka szklanką w środku każdego zrobić mniejszy otwór kieliszkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Porady

Ser nie może być z wiaderka!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy