Serowe babeczki z jabłkami

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Male serowe szarlotki.

Składniki:

  • 125g twarogu półtłustego
    150g mąki pszennej
    1 żółtko
    2 łyżki cukru pudru
    125g margaryny

    3 jabłka
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka cukru
    50ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Ser

Serowe babeczki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Ser, mąkę, cukier puder, żółtko i margarynę wyłożyć na stolnicę i posiekać nożem. Zagnieść ciasto, jeśli trzeba dodać trochę mąki. Ciasto rozwałkować, wykroić szklanką koła. Foremki wysmarować tłuszczem, wyłożyć je ciastem dociskając do boków. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, zalać sokiem z cytryny, przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i zalać wodą, dusić na małym ogniu aż będą miękkie. Do babeczek nakładać ostudzone jabłka, przykrywać drugą częścią ciasta i piec w 180' aż się lekko zarumienią. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały Twaróg Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować