Serowa Stefka

0 (0 ocen)

Czekoladowe herbatniki przełożone pysznym śmietankowo-serowym kremem. Całość oblana czekoladą.

Składniki:

  • Składniki:

    7 opakowań ( każdy po 80 g) herbatników w polewie czekoladowej
    600 g sera śmietankowego
    300 ml śmietany kremówki
    cukier puder
    żelatyna
    polewa czekoladowa albo rozpuszczona czekolada

Serowa stefka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowa stefka 1. Żelatynę namoczyć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. W osobnej misce wymieszać ser z cukrem pudrem. Obie masy połączyć. Żelatynę rozpuścić, po ostudzeniu dodać do masy.

    Paczkę herbatników rozłożyć, przykryć warstwą kremu, potem znowu warstwa herbatników i tak po kolei, aż do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa powinna być z masy śmietankowej. Stefke polać polewą i przenieść w chłodne miejsce na minimum 12 godzin.

    http://olainthekitchen.blogspot.com/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy