Serowa delicja z budyniem

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Sernik z masą z budyniu czekoladowego. Smaczne połączenie dwóch smaków .

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 szklanki mąki pszennej
    15 g proszku do pieczenia,
    125 g margaryny
    1/2 szklanki cukru kryształ,
    2 jajka,
    1 żółtko jaja.


    MASA BUDYNIOWA:
    3 opakowania budyniu czekoladowego
    1 litr mleka

    MASA SEROWA;
    1/2 kg sera trzykrotnie mielony,
    1/2 szklanki cukru kryształ,
    125 g margaryny,
    3 jajka,
    1 białko jaja pozostałe z przygotowania ciasta,
    2 opakowania budyniu śmietankowego

    cukier puder do posypania ciasta.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowa delicja z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Wałkujemy na placek wielkości blaszki ,w której będziemy piec sernik. Wkładamy do blaszki o wymiarach 25 x 32 cm

    Z proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń , następnie wylewamy na ciasto nieupieczone.
  • 2. Z białek ubijamy pianę,dodajemy 1 opakowanie proszku budyniowego .

    Margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy na przemian żółtka i ser.

    Pod koniec ubijania wsypujemy proszek budyniowy ,a na sam koniec pianę .

    Wykładamy na wystudzony budyn .

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60 minut.

    Studzimy w blaszce i kroimy dopiero, gdy będzie wystudzony. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować