Serowa chatka z rodzynkami

0 (0 ocen)

Wbrew pozorom łatwo się robi i jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • margaryna100 g
    twaróg półtłusty 0,5 kg
    cukier puder 0,5 szk
    cukier waniliowy 3 łyżeczki
    żółtka 2 szt
    kakao ciemne 1 łyżka
    Polewa
    margaryna 100 g
    cukier puder 2 łyżki
    mleko 3 łyżki
    kakao 2 łyżki
    herbatniki petitki 36 szt
    rodzynki 20 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serowa chatka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serowa chatka z rodzynkami 1. Twaróg trzy krotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodawać po łyżce twarogu i ucierać. 1/3 masy serowej odłożyć dodać łyżkę przesianego kakao i dokładnie wymieszać. Na foli aluminiowej ułożyć herbatniki 3*6 szt. Na herbatnikach rozsmarować kakaową masę serową. Rozłożyć drugą warstwę herbatników 3*6 szt. Na środkowy rząd herbatników na całej długości wyłożyć "kopczyk" masy serowej białej. Na górę masy rozłożyć rodzynki lekko dociskając je do środka. Razem z folią złożyć i docisnąć do środka boczne herbatniki tworząc trójkąt. Odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.
    Polewa:
    W rondelku rozpuścić margarynę dodać cukier puder, mleko ,kakao i podgrzewając na lekkim ogniu podgrzać ale nie gotować. Polewę przestudzić, letnią oblać w całości herbatniki i ponownie odłożyć do stężenia. Ja udekorowałam białym kremem w tubce i kolorowymi kuleczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować