2.W garnku rozpuścić margarynę z cukrem, kakao i wodą podgrzewając na mały ogniu.
Lekko przestudzić i dodać ser, jajka , budyń . Wymieszać , najlepiej mikserem i ponownie podgrzewać. Cały czas mieszać i doprowadzić do zagotowania. Masę ( może być gorąca ) wyłożyć na herbatniki i przykryć herbatnikami.
3.Mleko zagotować z cukrem i margaryną. Mąki wymieszać w 1/2 szkl mleka i dodać do gotującego się mleka. Mieszać , aż masa zgęstnieje.
Wyłożyć na herbatniki i przykryć kolejna warstwą ciastek.
4.Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody.
Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejąca galaretkę.
Wyłożyć na wierzch naszego deseru.
Posypać amarentusem. Lekko ugnieść.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Smacznego.
Komentarze