Sernikowy bakaliowiec na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku. Przesiewać maki z proszkiem i już mieszać łopatką. Przelać do blaszki 30x40 , wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 20 min. w 175*. Na jasno, bo będzie jeszcze pieczone z serem. Zdjąć papier i ostudzić.
2.Z powrotem przełożyć na tą samą blaszkę z papierem.
3.Biszkopt posmarować dżemem.
4.Bakalie.
5.Bakalie wymieszać z mąką.
6.składniki na sernik
7.Zmiksować ser z cukrem, potem jogurtem.Dodawać po jajku i zmiksować. Przesiać do tego budynie i zmiksować.
Na koniec wmieszać bakalie.
Przelać do blaszki.
8. Piec ok. 50 min. w 175 *.Wyłączyć piec i potrzymać z pół godz.
9.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z kajmakiem.
Kajmakiem posmarować sernik i posypać migdałami.
Komentarze