Ciasto sernikowa malinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek . Białka ubić na pianę i usztywnić cukrem .
Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać . Wymieszać mąki i proszek do pieczenia i dodać do masy . Delikatnie pomieszać szpatułką.
Masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i włożyć do pica nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Wystudzić.
2.Ser zmiksować z jajkami , budyniem i musem malinowy .
Zrobić to w garnku i następnie garnek postawić na gazie. Doprowadzić do zagotowania. Często mieszać.
Ciepłą masę wyłożyć na wcześniej upieczony biszkopt.
Wystudzić.
3.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie ( ok 800 ml ) .Wystudzić i tężejącą wylać do tortownicy. Pozostawić do całkowitego stężenia.
4.Śmietanę ubić . Dodać cukier puder i żelatynę ( przygotowana wg przepisu na opakowaniu ).Wyłożyć na galaretkę. Schłodzić.
5.Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na śmietanę.
Ciasto pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc.
Smacznego.
Komentarze