Sernik złota rosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód
zagnieść ciasto z mąki, margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia
schłodzić w zamrażarce
2.żółtka zmiksować z jajkami i cukrem aż osiągniemy puszystą masę. Naprzemiennie dodawać twaróg, mleko i budyń cały czas miksując, aż do wyczerpania składników. na koniec dodać olej.
3.na tradycyjną blachę do ciasta wyłożyć pergamin. Wyłożyć spód. ( ja tarkuję na tarce z dużymi oczkami)Następnie wylać przygotowaną masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut
4.białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną.
Wyłożyć na gorący upieczony sernik i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika
Porady
sernik pieczemy 60 minut , a potem z polewą bezową jeszcze 10 minut
Komentarze