Sernik z tartym ciastem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta tj maka, żóltko, cukier,margaryna,kakao,proszek do pieczenia zagnieść i włożyć na 1 godz. do lodówki.
2.Przygotować masę serową:ser zemleć w maszynce do mięsa,Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami:dodawać po łyżce ser i budynie w proszku,na koniec delikatnie wymieszać z ubitą piana z białek, dodać rodzynki i skórkę pomarańczową
3.Wysmarować formę i wyłożyć papierem do pieczenia.
4.Ciasto podzielić na dwie części.Jedną trzeć na tarce o duzych oczkach na dno formy.Rozprowadzić równomiernie masę serową a następnie zetrzeć drugą częśc ciasta
5.Piec ok 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.Po upieczeniu mozna posypać cukrem pudrem
Komentarze