Sernik z rosą i nutą migdałową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść, schłodzić 1 godz. w zamrażarce.
2.Po tym czasie wyłożyć ręką ciasto blachę prostokątną tworząc wysokie brzegi. Moje ciasto było klejące, ale takie ma być.
3.Żółtka ubić z cukrem, dodać twaróg, mleko, olej i olejek migdałowy. Zmiksować to wszystko. Masa będzie dość rzadka, ale nie ma co martwić się, bo tak ma być. Tą masę wylewamy na ciasto w blasze.
4.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja w gazowym piekłam 45 min.
5.Ubić białka z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszać, następnie kakao i wymieszać.
6.Pianę wyłożyć na podpieczony sernik i nadal piec w 170 stopniach 20 min.
Komentarze