Sernik z rosą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 45 min

rozpływa się w ustach

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • CIASTO
    2 szkl. maki
    3/4 margaryny
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru pudru

    MASA
    1 kg. twarogu tłustego
    4 żółtka i 2 całe jaja
    2.5 szklanki mleka
    1 szkl. cukru i 3/4 szkl. cukru
    1/2 szkl. oleju
    cukier waniliowy
    budyń śmietankowy
    łyżka mąki ziemniaczanej

Sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Wszystkie składniki zagnieść rozwałkować i ułożyć na blasze.

    MASA
    żółtka i jaja ubić ze szklanką cukru,dodać ser, cukier waniliowy, olej, budyń mąkę i na koniec zimne mleko. dobrze zmiksować (masa ma konsystencje ciasta naleśnikowego) wylać na ciasto i piec w tem. 150C około 1.1,5h . Ubić piane z 6 białek na sztywno i dodać 3/4 szkl. cukru. Po 1h pieczenia wylać na sernik.
    SMACZNEGO

Porady

Masa serowa po dotknięciu palcem powinna być ścięta i dopiero nałożyć ubite białko. Proszę nie sugerować się tem. pieczenia i czasem tylko dostosować sie do swojego piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy