Sernik z rosą

5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten sernik z rosą wychodzi mi najlepiej.Jest bardzo smaczny, szybko znika ze stołu

Składniki:

  • Ciasto: 30 dag mąki
    ● 10 dag cukru
    ● 15 dag margaryny
    ● 2 żółtka
    ● jajko
    ● łyżeczka proszku do piecz. Masa: 1 kg twarogu
    ● 2 szkl. mleka
    ● szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 4 żółtka
    ● 2 jajka
    ● op. budyniu śmietankowego
    ● łyżeczka startej skórki z cytryny. Piana: 4 białka
    ● 1 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik z rosą Desery

Sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem,
    dodajemy miękką margarynę,
    żółtka, jajko i cukier.
    Zagniatamy. Ciastem wylepiamy
    natłuszczoną blachę,
    formujemy wysokie brzegi
  • 2. Jajka, żółtka i cukier ubijamy,
    dodajemy zmielony ser
    i resztę składników. Miksujemy
    i wylewamy na ciasto. Pieczemy
    60 minut w 190 °C.
    Białka ubijamy z cukrem, wykładamy
    na gorące ciasto.
    Pieczemy 20 minut w 150 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować