Sernik z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Smakowicie wygląda i wyśmienicie smakuje :)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna Kasia: 0.5 sztuki
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 0.5 szklanki
    - mąka wrocławska: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka

    - twaróg półtłusty: 1.2 kilograma
    - margaryna Kasia: 1 sztuka
    - jajka: 7 sztuk
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy - opakowanie: 4 sztuki
    - rodzynki -opakowanie: 1 sztuka
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - aromat śmietankowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier i cukier waniliowy ucieramy z margaryną, następnie dodajemy po 1 jajku. Ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy na przemian po łyżce mąki i mąki ziemniaczanej. Na koniec wsypujemy proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę.
  • 2. Przygotowujemy masę serową. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy. Następnie do otrzymanej masy dodajemy przemielony twaróg, budyń waniliowy w proszku, namoczone rodzynki obtoczone w mące, aromat śmietankowy i proszek do pieczenia. Na koniec wszystko łączymy z pianą ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto.
  • 3. Pieczemy w temp. 180-190 stopni przez ok.1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze gorący sernik okrajamy nożem wokół blaszki, aby nie opadł. Ciasto lukrujemy i polewamy polewą czekoladową. Podajemy z malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować