Sernik z polewa chalwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z maki,cukru,margaryny,zoltek,mleka proszku i cukru wanil. zagniesc kruche ciasto.nastepnie upiec.po czym przygotowac z podanych skladnikow mase serowa;cukier z zoltkami utrzec,dodac ser,roztopiona i ostudzona margaryne,budyn,make ziemniaczana, 0,5l mleka i bakalie.wylac mase na kruche ciasto.upiec. 6 bialek ubic na sztywno ,dodac 2 lyzki cukru i 10 dag wiorek kokosowych.pod koniec pieczenia wylac mase na mase serowa.zarumienic.sernik ostudzic a nastepnie przygotowac polewe do sernika;margaryme,mleko,cukier rozpuscic na gazie nastepnie dodac pokruszona chalwe mieszac aby sie nie przypalilo.gotowac ok.5 min polac polewa gotowy sernik.sernik pieczemy 1 godz.w temp.180 stopni
Komentarze