Sernik z płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli będzie się kleiło można dodać odrobinę mąki. Ciasto rozprowadzić na blasze wywijając na brzegi.
2.rozpuścić budyń w 1/2 szkl. mleka
3.Białka (4 białka)ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym masa ma się lekko błyszczeć. Dodać po jednym żółtku(6 żółtek). Następnie dodajemy ser cały czas ubijając na koniec wlewamy rozpuszczony budyń mleko, olej mieszamy to łyżką.Masę serową wylewamy na ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.Ja piekę w termoobiegu.
4.Na suchej patelni prażymy migdały.
Ubijamy 2 białka na sztywno i dodajemy 1/2 szkl cukru.
5.Wyjmujemy sernik smarujemy go ubitymi białkami i posypujemy wiórkami migdałowymi Wkładamy do piekarnika na 10 minut.Smacznego
Komentarze