Sernik z płatkami migdałów

4.45 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny i rozpływający się w ustach sernik. Jeden z ulubionych serników mojej rodziny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    14 dkg margaryny(ja daję Kasię)
    12 łyżek cukru
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 całe jajka

    Krem serowy
    1 kilogram sera półtłustego w kostkach
    2 budynie śmietankowe
    2 cukry waniliowe
    1/2 szklanki oleju
    2, 5 szklanki mleka
    6 jaj
    1 1/2 szkl. cukru

    Opakowanie płatków migdałowych
    1/2 szkl. cukru do bezy

    Blacha 37x27
Wystaw ocenę:

4.45 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli będzie się kleiło można dodać odrobinę mąki. Ciasto rozprowadzić na blasze wywijając na brzegi.
  • 2. rozpuścić budyń w 1/2 szkl. mleka
  • 3. Białka (4 białka)ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym masa ma się lekko błyszczeć. Dodać po jednym żółtku(6 żółtek). Następnie dodajemy ser cały czas ubijając na koniec wlewamy rozpuszczony budyń mleko, olej mieszamy to łyżką.Masę serową wylewamy na ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w 180 stopniach C.Ja piekę w termoobiegu.
  • 4. Na suchej patelni prażymy migdały.
    Ubijamy 2 białka na sztywno i dodajemy 1/2 szkl cukru.
  • 5. Wyjmujemy sernik smarujemy go ubitymi białkami i posypujemy wiórkami migdałowymi Wkładamy do piekarnika na 10 minut.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować