Sernik z piernikami

4.5 (185 ocen)

Wyjątkowe połączenie sera z piernikami zachwyci podniebienie każdego miłośnika słodkości :)

Składniki:

  • Biszkopt:

    -24 dag cukru

    -6 jaj

    -15 dag orzechów mielonych

    - 10 dag mąki

    - 1/2 proszku do pieczenia



    Ser:

    -60 dag sera

    -6 jaj

    -20 dag cukru pudru

    -1 cukier waniliowy

    -2 łyżki mąki kartoflanej

    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    -15 dag masła

    -20 dag pierników alpejskich



    Masa:

    - 20 dag orzechów

    -1/2 szkl. wrzącego mleka

    -2,5 łyżki cukru, cukier waniliowy

    - kostka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z piernikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt i przekroić na pół. Ser: cukier, żółtka, masło utrzeć, dodać do sera, następnie mąkę, na końcu dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, dać do sera pierniki alpejski. Piec na złoty kolor. Masa: 20 dag orzechów zalać 1/2 szklanki wrzącego mleka, dodać 2,5 łyżki cukru, cukier waniliowy, chwilę pogotować, przestudzić. Utrzeć kostkę masła i połączyć z zimnymi orzechami. Warstwy sernika : biszkopt,masa,ser,masa,biszkopt,polewa. Wymiary blaszki : 25x36 cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować