Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę,kakao i proszek. Białka ubić na sztywno,dodać do ciasta i wszystko razem zagnieść. Podzielić na dwie równe części i włożyć do zamrażarki. Wykonanie masy serowej: Żółtka, margarynę ,cukier i cukier wanilinowy utrzeć,dodać ser,budyń,aromat i sernix.Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać. Przygotować blaszkę o wymiarach 25x40,wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach Wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć pierniczki, resztę masy serowej i zetrzeć resztę ciasta. Piec ok.50 min w temp 180 s. C Po wystudzeniu dowolnie udekorować polewą jasną i ciemną przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Smacznego:)
Komentarze