Sernik z pianką i owocami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części (1/3 i 2/3). Jedną część włożyć do lodówki, a drugą wylepić dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wym.25/40 cm. Piec 10 minut w 170 st.
2.Masa serowa: miękką margarynę utrzeć z cukrem do białości. Żółtka oddzielić od białek i dodawać po jednym do margaryny wciąż ucierając. Następnie dodawać łyżkami ser i budyń. Wszystko delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą. Owoce z puszek dokładnie osączyć z soku na ręczniku papierowym. Rozłożyć na masie serowej i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
3.Masa bezowa: białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodając cukier, a na końcu kisiel. Bezą posmarować sernik z owocami, a bezpośrednio na nią zetrzeć ciasto z lodówki. Piec jeszcze 40 minut w 160 st. Po ostudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze