Sernik z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wody, oddzielam białka od żółtek ,żółtka ubijam na koniec dodaję szklankę cukru i mieszam na kogel-mogel .Twaróg przekładam do misy miksera dodając utarte jajka na koniec mąkę oraz proszek oraz pianę z białek delikatnie mieszam .Herbatniki kruszę ( ja robię to blenderem) dodaję dżem i przekładam na blaszkę ,przelewam masę serową.Sernik piekę w początkowej temp.160 stopni 20 minut ,potem zwiększam do 180 stopni 40 minut ,po godzinie wyłączam i zostawiam w piekarniku do ostudzenia.Do pojemnika przekładam brzoskwinie odsączone z soku-blenduję , galaretkę miksuję aby powstała pianka dodaję do zmiksowanych brzoskwiń .Zimny sernik ( najlepiej sernik upiec wieczorem przetrzymać w lodówce ) zalać musem posypać wiórkami i po 2 godz. jest gotowy
Komentarze