Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę, dajemy cukier puder, jajko, żółtka, proszek do pieczenia i margarynę posiekana nożem, łączymy ze sobą wszystkie składniki i miesimy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na formę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x38 i nakłuwamy widelcem, podpiekamy 10 minut w temp. 180 stopni.
2.Ser mielimy przez maszynkę lub miksujemy, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy , stopniowo dodajemy żółtka, potem mąkę, mleko w proszku i śmietanę cały czas ucieramy lub miksujemy na wolnych obrotach, na sam koniec dajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
3.Ser wykładamy na podpieczone ciasto.
4.Pieczemy jeszcze około 1 godz. w temp. 180 stopni.
5.Jak sernik przestygnie, to wtedy możemy kroić na kawałki.
Komentarze