Sernik z mlekiem

5 (174 ocen)

  • 2 godz.

Nie ma to jak domowy sernik...

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ser:
    1,3-1,5 kg sera białego
    2 jajka
    4 żółtka
    1 niepełna szklanka cukru
    2 budynie śmietankowe/waniliowe
    2 szklanki mleka
    1 kostka masła
    Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    125g masła/margaryny
    1-2 łyżki mleka
    pół szklanki cukru
    półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    polewa czekoladowa, wiórki kokosowe lub płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę, ponakłuwać widelcem.
    Ser:
    Ser zmielić w maszynce 2 razy. Jajka i żółtka zmiksować z cukrem, dodawać ser po trochu. Masło rozpuścić i ostudzić. Budynie rozpuścić w mleku. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i dobrze utrzeć.
    Ser wylać na ciasto. Piec godzinę w 150*C z termoobiegiem. Wystudzić, polać polewą i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować