SERNIK Z MIODOWYMI ROLADKAMI

4.51 (156 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Ten sernik z pewnością zasługuje na uznanie;) Wyjątkowe połączenie,kruchych ,delikatnych roladek oblanych słodziutkim kajmakiem z tradycyjnym sernikiem.Całość tworzy niepowtarzalny wygląd i smak!

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na masę serową;
    75 dag twarogu
    1 margaryna
    3/4 szklanki cukru
    7 jajek
    zapach arakowy
    1 budyń śmietankowy
    Składniki na roladki:
    2 jajka
    3 szklanki mąki
    3 łyżki miodu
    200 g śmietany kwaśnej
    1 margaryna
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    Dodatkowo;
    słoiczek powideł
    1 puszka masy kajmakowej
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z miodowymi roladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić 3 razy.Margarynę utrzeć z cukrem.Dodać po 1 żółtku .Następnie dodawać porcjami zmielony ser.Na koniec dodać budyń,aromat oraz ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać do połączenia składników.
    Z podanych składników na roladki zagnieść ciasto.Podzielić na 4 części.Rozwałkować na cienkie placki.Każdy posmarować powidłami. i zwinąć rolady.Ułożyć rolady w niewielkich odstępach na blaszce.Wierzch każdej rolady posmarować masą kajmakową.Na wierzch wylać gotową masę serową.Piec ok 80 minut w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować