Sernik z mieszanką owocową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować margarynę z cukrem, dodając po jajku. Przesiać mąkę z proszkiem. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach, dolewając maślankę.
Podzielić na 1/3 i 2/3.
Większą część rozsmarować na blaszkę ,30x40.(zamkniętej ze wszystkich stron i z papierem.)
2.Na ciasto rozsypać bułkę tartą, potem mrożone owoce. Posypać cukrem.
3.Przygotować składniki na masę serową.
4.Zmiksować ser z jajkami i suchymi budyniami.Wyłożyć na owocach.
Na górę poukładać, łyżeczkami kruszonkę, z pozostałego ciasta.
5.Piec ok. 1 godz. w 175 *.
6.Przestygnięty sernik posypać pudrem cukrem.
Sernik w przekroju.
Komentarze