1 kg sera trzykrotnie mielonego (użyłam gotowego z wiaderka)
6 jaj
1,5 szkl. cukru pudru
2 duże budynie śmietankowe na 3/4 l
1 kostka margaryny Kasi
aromat cytrynowy
płatki migdałowe
4 paczki herbatników
puszka gotowej masy krówkowej
Sernik z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ucieramy z margaryną i pudrem cukrem na gładką masę,dodajemy ser i aromat.Białka ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z budyniem i dodajemy do masy, całość delikatnie mieszamy.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem ,układamy herbatniki i wylewamy przygotowaną masę serową.
Pieczemy 60 minut w temp.180 stopni.
2.Upieczony i ostudzony sernik smarujemy masą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.
Komentarze