Sernik z masą krówkową

4.4 (174 ocen)

  • 15 min

Bardzo łatwy sernik pieczony na herbatnikach.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg sera trzykrotnie mielonego (użyłam gotowego z wiaderka)
    6 jaj
    1,5 szkl. cukru pudru
    2 duże budynie śmietankowe na 3/4 l
    1 kostka margaryny Kasi
    aromat cytrynowy
    płatki migdałowe
    4 paczki herbatników
    puszka gotowej masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.4 (174 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z margaryną i pudrem cukrem na gładką masę,dodajemy ser i aromat.Białka ubijamy na sztywną pianę ,łączymy z budyniem i dodajemy do masy, całość delikatnie mieszamy.
    Blachę do pieczenia wykładamy papierem ,układamy herbatniki i wylewamy przygotowaną masę serową.
    Pieczemy 60 minut w temp.180 stopni.
  • sernik 2. Upieczony i ostudzony sernik smarujemy masą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować