Sernik z masą krówkową

4.5 (166 ocen)

Sernik pyszny...Znika szybko....

Składniki:

  • SKŁADNIK NA CIASTO:
    2 szkl.mąki pszennej
    5 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    12,5dkg.margaryny
    1 łyżka kakao

    MASA SEROWA:
    1kg.twarogu (Włoszczowa)
    6jajek
    4 łyżki cukru
    puszka masy krówkowej (z Gostynia,ale może być też z Biedronki)
    250ml.śmietany 30%
    2łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:Mąkę,cukry,proszek,jajka,kakao i margarynę posiekać nożem,wyrobić gładkie ciasto i schłodzić
  • 2. Wykonanie masy serowej:ser zmiksować z cukrem,wbijając po 1 jajku,miksując .Śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną,wlać do masy serowej.Podzielić na dwie części,do 1 dodać masę krówkową i zmiksować.Na środek ciasta wylewać na zmianę po łyżce białej i krówkowej masy.Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni,po upieczeniu sernik zostawić w otwartym piekarniku aż przestygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować