MASA SEROWA:
1kg.twarogu (Włoszczowa)
6jajek
4 łyżki cukru
puszka masy krówkowej (z Gostynia,ale może być też z Biedronki)
250ml.śmietany 30%
2łyżki mąki ziemniaczanej
Sernik z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta:Mąkę,cukry,proszek,jajka,kakao i margarynę posiekać nożem,wyrobić gładkie ciasto i schłodzić
2.Wykonanie masy serowej:ser zmiksować z cukrem,wbijając po 1 jajku,miksując .Śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną,wlać do masy serowej.Podzielić na dwie części,do 1 dodać masę krówkową i zmiksować.Na środek ciasta wylewać na zmianę po łyżce białej i krówkowej masy.Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni,po upieczeniu sernik zostawić w otwartym piekarniku aż przestygnie.
Komentarze