SERNIK Z MANDARYNKAMI I GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Delikatny, soczysty sernik z "nutą" truskawkową.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg twarogu naturalnego (wiaderko)
    13 dag margaryny
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 budyń waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    2 łyżki rodzynek

    Dodatkowo :
    2 puszki mandarynek bez skórki (każda po 175 g)
    1 galaretka truskawkowa
    drobne maślane ciasteczka (ok. 150 g)
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Sernik z mandarynkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK Z MANDARYNKAMI I GALARETKĄ 1. Twaróg ucieramy z margaryną. Żółtka ubijamy z 1/2 szklanką cukru.
    Dodajemy do masy serowej, ucieramy. Następnie wsypujemy mąkę
    ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i rodzynki.
    Dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec
    ubijania dosypujemy drugą połowę cukru. Pianę łączymy z masą
    serową. Dokładnie mieszamy np. drewnianą łyżką. Blachę o wym. 35 cm
    x 24 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Rozrzucamy
    ciasteczka i wlewamy ciasto. Sernik wkładamy do gorącego piekarnika.
    Pieczemy na złoty kolor w temp. 175 st. - 190 st. około 60 minut.
    Ostudzone posypujemy cukrem pudrem i układamy odsączone z zalewy
    mandarynki. Zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną w/g przepisu na
    opakowaniu.

Porady

Można użyć świeżych mandarynek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z galaretką i mandarynkami

To może cię zainteresować