Sernik z malinami i kruszonką kokosową

4.5 (168 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    25 dag mąki
    15 dag masła
    15 dag cukru
    3 - 4 żółtka
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 1/4 kg sera zmielonego tłustego
    10 jajek
    25 - 30 dag cukru
    1 cukier waniliowy
    2 budynie bez cukru (użyłam waniliowe)
    skórka starta z 1 cytryny

    Kruszonka kokosowa:
    12 dag cukru
    12 dag masła
    20 dag wiórków kokosowych

    Dodatek:
    1/2 kg malin
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z malinami i kruszonką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:
    Z podanych składników szybko wyrobić ciasto kruche. Schłodzić.
  • 2. Masa serowa:
    Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając ser wymieszany z suchym budyniem i skórkę z cytryny. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę.
  • 3. Kruszonka kokosowa:
    Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić.
  • 4. Przygotowanie do pieczenia:
    Spód blaszki (25/35 cm.) wyłożyć ciastem kruchym - rozprowadzić masę serową - rozłożyć maliny - wierzch posypać kruszonką kokosową. Piec w piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. ok. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować