Sernik z malinami

1 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Tym razem szybki i smaczny sernik z malinami polany sosem malinowym... Pięknie pachnie i rewelacyjnie smakuje... serek ricotta i mascarpone powoduje, że sernik rozpływa się w ustach a odżywka białkowa podnosi wartość odżywczą i spulchnia całość....

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 24cm, możemy użyć 20cm a sernik będzie wyższy

    - 250g ricotty
    - 250g mascarpone
    - 2 jajka
    - cukier puder do smaku
    - 3 miarki odżywki białkowej
    - kilka kropel olejku waniliowego
    - 100g malin, może być więcej jak ktoś lubi

    Na spód:
    - 1500g płatków migdałów
    - 100g ciastek owsianych
    - 20g roztopionego masła

    Sos malinowy:
    - słoik malin z sokiem
    - mała łyżeczka mąki ziemniaczanej
    Całość gotujemy chwilę, dodajemy małą łyżeczkę mąki ziemniaczanej, gotujemy kilka minut, przecieramy przez sitko.
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciastka rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem, wykładamy na blaszkę, płatki migdałów prażymy delikatnie i wysypujemy na ciastka, wstawiamy do lodówki.
    Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni.
    Wszystkie składniki, bez malin mieszamy, wylewamy na spód z migdałów, maliny układamy na serze i wkładamy ciasto do piekarnika.
    Pieczemy 50 minut w temperaturze 150 stopni, studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach piekarnika.Podajemy z sosem malinowym.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować