Sernik z makowymi roladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ser zemleć.margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem.Dodać ser i pozostałe składniki. Ubić pianę z białek,dodać do sera i delikatnie wymieszać.
2.Mak sparzyć i zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną,dodać mak i pozostałe składniki. Ubić białka na sztywna pianę i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
3.Zarobic ciasto. Rozwałkować i podzielić na 4 równe części. Posmarować makiem i zawinąć w roladki.Następnie ułożyć na blasze i piec w 160-180 st. przez 30 min.
4.Przełożenie ciasta:
Na upieczone już roladki makowe rozłożyć masę serową. Piec w 180 st. około 1h (aż do zarumienienia się wierzchu). Po upieczeniu nie wyjmować od razu lecz uchylić lekko drzwiczki piekarnika. Po ok. 20-30 minutach można wyjąć.
Smacznego!
Komentarze