Sernik z kulkami orzechowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: składniki mieszamy, wlewamy do formy (25x25 cm). Pieczemy 20 minut w 170 °C. Studzimy. Przekrawamy na pół.
2.Składniki masy serowej miksujemy. Robimy kulki: orzechy mieszamy z cukrem i proszkiem. Dodajemy tyle śmietany, aby uzyskać gęstą masę. Formujemy kulki wielkości orzecha. Na blachę (25x25 cm) wlewamy 1/2 masy serowej, układamy kulki i zalewamy resztą masy. Pieczemy 45 minut w temp. 170 °C.
3.Składniki masy kawowej ucieramy. Polewa: jajko ucieramy z cukrem i kakao, mieszamy z roztopioną margaryną.
4.Układamy: spód ciasta, 1/2 masy kawowej, sernik, reszta masy kawowej, ciasto. Wierzch smarujemy polewą.
Komentarze