Sernik z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka mielimy na miazgę i zagniatamy z margaryną. Wylepiamy dno tortownicy wyłożone papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Sery miksujemy, dodajemy cukier i cukier z wanilią oraz mąkę. Miksujemy chwilkę do połączenia składników. Na koniec dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na spód z ciastek i pieczemy w 180 st. C przez 15min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 120 st. C i pieczemy 1,5 h. Po tym czasie wyjmujemy sernik OD RAZU z piekarnika (musi opaść) i czekamy ok. 20 min. Wylewamy na niego śmietanę z cukrem i pieczemy dalej jakieś 20 min. w 120 st. C. Po upływie tego czasu sernik również wyjmujemy od razu z piekarnika. Studzimy go (powinien opaść trochę). 260 ml kremówki podgrzewamy w rondelku, dodajemy czekoladę i rozpuszczamy. Mieszamy dokładnie, W niewielkiej ilości w/w roztworu rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do całości. Dokładnie łączymy. 240 ml kremówki ubijamy i łączymy z zimną rozpuszczoną czekoladą. Wykładamy na zimny sernik. Schładzamy przez noc.
Komentarze