Sernik z kaszą jaglaną

4.51 (160 ocen)

Kasza jaglana to samo zdrowie. Idealna na słono, jak i na słodko. Sernik jest delikatny, pyszny i dietetyczny.

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej ( na wodzie)
    250 g chudego twarogu
    0,5 szklanki mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka masła
    cukier waniliowy ( lub aromat waniliowy)
    3 łyżki cukru
    2 garści rodzynek ( lub innych bakalii)



Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z kaszą jaglaną 1. Ugotowaną, wystudzoną kaszę mieszamy mikserem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
    Masę przekładamy na blaszkę o średnicy 24 cm, wyłożoną papierem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 40-45 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i odstawiamy do wystudzenia.

Porady

Ciasto można oprószyć cukrem pudrem, polać polewą lub udekorować galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować