Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy

4.48 (166 ocen)

Ciasto idealne na zbliżające się wielkimi krokami święta. Jeśli lubicie serniki polecam ten zdodatkiem kandyzowanej skórki pomarańczy.

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag mąki
    10 dag margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżka kakao
    2 żółtka
    szczypta soli

    Masa serowa:
    1 kg twarogu sernikowego
    6 łyżek cukru pudru
    4 jajka
    20 dag margaryny
    4 dag budyniu śmietankowego
    10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
    1 łyżka mąki

    1 biała polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce
    przez 30 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki tortownicy o śr.
    24 cm.,ponakłuwać widelcem. Piec 10 minut. w temp. 190 stopni.
  • 2. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Następnie dodać
    cały czas ucierając po jednym żółtku.Gdy masa
    będzie jednolita dodać w kilku częściach twaróg i cały czas
    ucierając dodać budyń śmietankowy i dalej miksować do połączenia
    wszystkich składników. Kandyzowaną skórkę pomarańczy opruszyć mąką
    i delikatnie połączyć z masą. Na koniec wymieszać z pianę ubitą z
    pozostałych
    białek.
  • Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy 3. Masę serową wyłożyć na ciasto i piec około 1 godz. w 180 stopniach.
    Zimny sernik polać biała polewą czekoladową i za pomocą pędzelka lub
    widelca zrobić dowolne wzorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować