Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce
przez 30 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki tortownicy o śr.
24 cm.,ponakłuwać widelcem. Piec 10 minut. w temp. 190 stopni.
2.Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Następnie dodać
cały czas ucierając po jednym żółtku.Gdy masa
będzie jednolita dodać w kilku częściach twaróg i cały czas
ucierając dodać budyń śmietankowy i dalej miksować do połączenia
wszystkich składników. Kandyzowaną skórkę pomarańczy opruszyć mąką
i delikatnie połączyć z masą. Na koniec wymieszać z pianę ubitą z
pozostałych
białek.
3.Masę serową wyłożyć na ciasto i piec około 1 godz. w 180 stopniach.
Zimny sernik polać biała polewą czekoladową i za pomocą pędzelka lub
widelca zrobić dowolne wzorki.
Komentarze