Sernik z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:ciastka pokruszyć na pył najlepiej blenderem,zalać masłem zagnieść,wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ser:wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować tylko do połączenia składników,odlać 1/3 masy połączyć z czekoladą.Na spód wylać część bez czekolady,potem wlewć masę z czekoladą robiąc esy floresy,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175st.i piec 15minut,potem zmniejszyć temperaturę do 125st.i piec 90 minut,po czym otworzyć piekarnik iwystudzić sernik,jak ostygnie polać polewą. polewa:podgrzać śmietane,włożyć połamaną czekoladę irozpuścić,ostudzić
Porady
na dno piekarnika można wstawić blaszkę wypełnioną do połowy wodą,to zapobiegnie opedniencie sernika
Komentarze