SERNIK Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min

sernik z dodatkim mlecznej czekolady jest kremowy,delikatny,idealny:-)

  • 2 godz. 15 min

Składniki:

  • spód:1 opakowanie ciastek digestive,100g.masła roztopionego. ser:500g.twarogu zmielonego,500g.mascarpone,1puszka mleka skondensowanego słodzonego,1 budyń waniliowy,5 jajek,150g.mlecznej czekolady roztopionej,100ml.śmietany30 lub 36%. polewa:2 białe czekolady,100ml.śmietany 30%lub 36%

Sernik z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK Z CZEKOLADĄ 1. spód:ciastka pokruszyć na pył najlepiej blenderem,zalać masłem zagnieść,wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ser:wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować tylko do połączenia składników,odlać 1/3 masy połączyć z czekoladą.Na spód wylać część bez czekolady,potem wlewć masę z czekoladą robiąc esy floresy,wstawić do piekarnika nagrzanego do 175st.i piec 15minut,potem zmniejszyć temperaturę do 125st.i piec 90 minut,po czym otworzyć piekarnik iwystudzić sernik,jak ostygnie polać polewą. polewa:podgrzać śmietane,włożyć połamaną czekoladę irozpuścić,ostudzić

Porady

na dno piekarnika można wstawić blaszkę wypełnioną do połowy wodą,to zapobiegnie opedniencie sernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy