Sernik z budyniem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od teściowej.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:

    * 2 jajka całe + 1 żółtko
    * 2 1/2 szklanki mąki
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 3/4 szkl. cukru

    Masa budyniowa:

    * 4 budynie czekoladowe
    * 4 szkl. mleka

    Masa serowa:

    * 1/2 szkl. mielonego tłustego sera
    * 1 szkl. cukru
    * 4 jajka
    * 1 opakowanie budyniu waniliowego

    Dekoracja:

    * Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:

    Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, schłodzić 30 min. po czym wylepić nim blachę (38 x 25 cm)
  • 2. Masa budyniowa:

    W litrze mleka ugotować budynie czekoladowe, wystudzić.
    (Budyń po ugotowaniu będzie bardzo gęsty ale właśnie taki musi być, do budyniu nie dodajemy cukru!)
  • 3. Masa serowa:

    Żółtka utrzeć ze szklanką cukru, dodać ser, budyń waniliowy i mikrować ąż powstanie jednolita masa. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka, wszystko delikatnie miszamy.
  • 4. Wykonanie końcowe:

    Schłodzone ciasto wyciągamy z zamrażlnika i wylepiamy blachę (38 x 25 cm) na cieście rozsmarowujemy równomiernie budyń a następnie wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 50 min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować