Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, schłodzić 30 min. po czym wylepić nim blachę (38 x 25 cm)
2.Masa budyniowa:
W litrze mleka ugotować budynie czekoladowe, wystudzić.
(Budyń po ugotowaniu będzie bardzo gęsty ale właśnie taki musi być, do budyniu nie dodajemy cukru!)
3.Masa serowa:
Żółtka utrzeć ze szklanką cukru, dodać ser, budyń waniliowy i mikrować ąż powstanie jednolita masa. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka, wszystko delikatnie miszamy.
4.Wykonanie końcowe:
Schłodzone ciasto wyciągamy z zamrażlnika i wylepiamy blachę (38 x 25 cm) na cieście rozsmarowujemy równomiernie budyń a następnie wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 50 min. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem
Komentarze