Sernik z budyniem czekoladowym

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kojarzy mi się z imieninami mamy

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    * 2 szklanki mąki tortowej
    * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    * 125g masła / margaryny
    * 3 żółtka
    * cukier waniliowy
    Budyń:
    * 3 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem
    * litr mleka
    Ser:
    * 125g masła
    * 75 dag serka homogenizowanego naturalnego
    * 3 jajka
    * 3 białka
    * Sernix
    * 3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić 30min. w lodówce, po czym wyjąć i rozwałkować na prostokątnej blasze. Ugotować budynie na mleku. Ciepły budyń rozsmarować równo na cieście, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać na przemian serek i żółtka. wsypać sernix i wymieszać. Z białek ubić pianę, połączyć z masą serową. Masę wyłożyć równo na budyniu. Ciasto upiec w 140*C z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować