Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników na ciasto wszystkie składniki połączyć . Zagnieść ciasto, wylepić nim blachę razem z bokami. Forma 20x32 cm.
2.Następnie przygotować masę budyniową. Z podanych składników ugotować budyń. Gorący wylać na surowe ciasto. Zostawić do wystudzenia.
3.Przygotować masę serową. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy. Margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać ser, budyń, wymieszać. Ubić pianę z 4 białek. Pianę dodać do masy , wymieszać
4.Masę serową wlać na masę budyniową.Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50-60 min. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.
Porady
Sernik po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika. Pozostawić chwilę lekko uchylonym piekarniku
Komentarze