SERNIK Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM

5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik w połączeniu z budyniem jest delikatny w smaku i rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto :
    2 szklanki mąki
    1/2 kostki miękkiej margaryny
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka
    1 żółtko
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa :
    3 budynie czekoladowe
    1 l mleka
    3 czubate łyżki cukru

    Masa serowa :
    6 serków waniliowych (każdy po 150 - 175 g)
    1/2 kostki margaryny
    1/2 szklanki cukru
    3 żółtka
    1 białko
    2 budynie waniliowe (śmietankowe)
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM      1. Składniki na ciasto razem zagniatamy. Wałkujemy na prostokąt i wyklejamy
    nim blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą) o wym. 23
    cm x 34 cm. Budynie czekoladowe gotujemy w litrze mleka z dodatkiem cukru.
    Gorący wlewamy na surowe ciasto. Odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę
    utrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać na przemian
    żółtka i serek waniliowy. Następnie wsypać budyń waniliowy
    ((śmietankowy). Ubić pianę z czterech białek i połączyć z masą
    serową. Delikatnie wymieszać. Wylać na zimny budyń. Ciasto wstawić do
    lekko nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp. 170 st. ok. 50
    minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować