Sernik z budyniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny puszysty rozpływający się w ustach.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto :
    15 dag mąki
    6 dag cukru
    5 dag masła
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa :
    1 kg sera
    2 jajka
    30 dag cukru
    2 dag mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy

    Masa budyniowa :
    1 budyń waniliowy
    1/2 margaryny
    4 jajka
    10 dag cukru pudru

Sernik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń i ostudzić.

    Z podanych składników zarobić ciasto.
    Wyłożyć na blaszkę.

    Jajka ser i cukier oraz cukier waniliowy utrzeć dodać mąkę ziemniaczaną i wyłożyć na ciasto.

    Margarynę,żółtka,cukier puder utrzeć na puszystą masę dodać ostudzony budyń.Ucierać jeszcze chwilę dodać pianę i delikatnie wymieszać.
    Wyłożyć na ser.

    Piec ok 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy