Sernik z brzoskwiniowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie wyjmij z puszki i odsącz z soku, zmiksuj je.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 500 ml gorącej wody (połowa wody podanej na opakowaniu), gdy lekko wystygnie dodaj zmiksowane brzoskwinie.
2.Masa śmietankowa:
Śmietankę ubij na sztywną pianę, dodaj serek oraz cukier puder i delikatnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i dodaj do śmietanki – dokładnie wymieszaj. Masę śmietankową przełóż delikatnie na biszkopty i wyrównaj. Wstaw do lodówki.
3.Gdy masa brzoskwiniowa będzie chłodna, przełóż ją delikatnie na zastygniętą masę śmietankową. Ponownie wstaw do lodówki.
Porady
Robiłam w szklanym wysokim prostokątnym naczyniu. Serniczek dobrze odkleja się od szkła :-)
Komentarze