Sernik z brzoskwiniami na migodałowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Migdały mielimy na bardzo drobno. Z mąki, zimnego masła lun margaryny, żółtek oraz cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części . Do jednej dodajemy zmielone migdały , do drugiej kakao. Każdą oddzielnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na minimum 20 min.
Ser mielimy. Miękkie masło miksujemy na pulchną masę a następnie dodajemy po jednym żółtku i cukier. Powolutku dodajemy partiami zmielony twaróg i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy budyń i ubitą na sztywno pianę z białek.
Nastawiamy piekarnik na 160C ( przy termoobiegu, bez termoobiegu 180C) . Na dużą prostokątną blachę ścieramy na początek ciasto migdałowe. Na to układamy, obrane i pokrojone w plasterki brzoskiwnie. Na brzoskwinie układamy masę serową. Na całość ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto kakaowe. Pieczemy około godziny.
Komentarze