Sernik z brzoskwiniami i kokosem.

4.46 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo dobry serniczek,który piekę od kilku lat i zawsze wszyscy goście chwalą i proszą o przepis . W rodzinie jak jest uroczystość pytają o zrobiony sernik.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 łyżki cukru
    1/2 kostki masła rozpuścić
    1 żółtko
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Masa serowa:
    1 kg sera
    1 szklanka cukru
    2 całe jajka
    4 żółtka ( białka do piany)
    2 bydynie ( białe: waniliowe lub śmietankowe)
    2 szklanki mleka

    Dodatkowo:
    1 puszka brzoskwiń
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.46 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami i kokosem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z brzoskwiniami i kokosem 1. Składniki na ciasto wyrobić i schłodzić w lodówce.
  • 2. Składniki na masę serową zmiksować , dodać 2 szklanki mleka , jeszcze dobrze zmiksować i wymieszać . Blachę wysmarować i wyłożyć ciastem , na to wlać masę serową i trochę odczekać . Brzoskwinie pokroić w małe koła maczać w mące i układać na masie serowej ( zeby nie opadły na dno sernika) . Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50 minut.
  • 3. Ubić pianę z 5 białek i dodać do niej 1 szklankę cukru i szczyptę soli.
    Wyjąć ciasto i przełożyć pianę z białek i posypać wiórkami kokosowymi i włożyć do piekarnika i zapiec jeszcze około 10-15 minut.

Porady

Do masy serowej można dodać paczkę sernixa lub ugotowanego i przetartego ziemniaka, sernik wtedy nie opadnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować