Sernik z brzoskwiniami

4.49 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje każdemu, kto go tylko spróbował.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 3 szkl. mąki
    ● kostka margaryny
    ● 5 łyżeczek cukru
    ● 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 5-6 żółtek
    Masa twarogowa:
    ● 1 kg twarogu na sernik
    ● 2 budynie waniliowe
    ● szkl. cukru pudru
    ● kostka masła
    ● 2 jajka
    Oraz:
    ● 5-6 białek
    ● szkl. cukru pudru
    ● puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mąkę mieszamy
    z cukrem i proszkiem. Zagniatamy
    z żółtkami i miękką margaryną.
    3/4 rozwałkowujemy
    i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
    Resztę ciasta schładzamy.
  • 2. Masa: twaróg miksujemy
    z cukrem, masłem, budyniami
    i jajkami. Wylewamy na ciasto.
  • 3. Brzoskwinie osączamy, kroimy
    w kostkę i wykładamy na
    masę. Piana: białka ubijamy,
    wsypując cukier. Wykładamy
    na brzoskwinie. Resztę ciasta
    ścieramy na tarce na pianę.
    Pieczemy godzinę w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować