Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

To przepyszne ciasto, które zawsze się udaje!

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki
    5 żółtek
    1 kostka margaryny
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Masa:
    70 dag sera
    0,5 kostki masła - roztopione
    1 budyń śmietankowy (proszek)
    1 całe jajko
    0,5 szklanki cukru

    Piana:
    5 białek
    1 szklanka cukru

    Dodatkowo:
    1 puszka brzoskwiń w syropie

    Do pieczenia używam blachy o wymiarach 45 cm na 24 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na ok. 30 minut.
  • 2. Wszystkie składniki masy zmiksować razem.
  • 3. Z białek i cukru ubić mikserem pianę.
  • 4. Połowę zamrożonego ciasta rozwałkować i wyłożyć na brytfannie.
  • 5. Na ciasto wyłożyć masę serową.
  • 6. Na masę serową ułożyć brzoskwinie.
  • 7. Na brzoskwinie wyłożyć pianę z białek i cukru.
  • 8. Zetrzeć drugą połowę zamrożonego ciasta na tarce o dużych oczkach i wysypać na pianę.
  • 9. Piec około godziny w rozgrzanym piekarniku (ok 180 stopni).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować