SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zawsze się udaje, nigdy nie opada i jest baaaaardzo wilgotny i pyszny. Kroić po całkowitym schłodzeniu. szczerze go polecam . Przepis kilka lat temu znalazłam w naszej gazetce Przyślij Przepis.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg sera półtłustego,
    12 jajek,
    50 dag cukru pudru,
    cukier waniliowy 16 gram,
    2 uzdatniacze ,,Sernix’’ dr. Oetkera (te są najlepsze),
    2 szklanki mleka3%,
    1 zapach smietankowy ew cytrynowy,
    3 szklanki mąki,
    250 gram masła extra,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 puszka brzoskwiń osączonych i pokrojonych dosyć drobno.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć mąkę z proszkiem, 4 żółtkami, stopionym, letnim masłem, zagniesć ciasto i podzielić na 2 częsci, można do jednej dodać kakao. owinąć folią i włożyć do zamrażarki.
    Ubić 8 jajek i 4 białka z odrobinką soli, dodając puder i wanilię. następnie dodawać zmielony ser i na zmianę : 2 szklanki mleka i 2 Sernixy.
    Dodać aromat, cały czas miksując.
    Dużą blachę o wym 24/40 natłuscić i oprószyć bułką tartą. na dno formy zetrzeć 1 częsć ciasta na grubych oczkach, wylać ser(będzie rzadki ale tak ma być), na ser wyłożyć pokrojone brzoskwinie i na wierzch zetrzeć drugą częsć ciasta. piec w rozgrzanym piekarniku 180st. na 2 grzałki ok. 1 godzina i 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować