Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Składniki na ciasto łączymy mikserem ,a następnie szybko zagniatamy.
Chłodzimy w zamrażalce 20 minut.
Wykładamy dno tortownicy ciastem.
Podpiekamy 10 minut w temp. 200 stopni i wyjmujemy z piekarnika .Studzimy.
Masa serowa:
Margarynę ucieramy z cukrem. Kolejno wbijamy po jednym jajku.
Nie przerywając miksowania dodajemy mąkę ,ser i śmietanę .
Brzoskwinie odsączamy od zalewy .
Układamy na ręcznikach papierowych a następnie kroimy w kosteczkę .
Na podpieczone ciasto wylewamy kilka łyżek masy serowej.
Posypujemy owocami.
Przelewamy resztę masy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60 minut.
Porady
Sernik na tortownice o średnicy 26 cm.
Po upieczeniu sernik zostawiamy jeszcze na 10 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Komentarze